Поліетиленові пакети зарекомендували себе як швидке, економічне та надійне рішення для пакування та зберігання. Але коли на вибір пропонується безліч типів поліетиленових пакетів, кожен з яких має унікальні функції та можливості, може бути складно зрозуміти, який варіант найкраще підійде.
Так, при замовленні поліетиленових пакетів для продуктів харчування, необхідно враховувати деякі особливості. Безпека та свіжість харчових продуктів є головними пріоритетами у залученні та утриманні постійних клієнтів. Тому важливо знайти рішення для пакування та зберігання, яке гарантує ці речі. Ось особливості, на які слід врахувати при виборі поліетиленових пакетів для зберігання продуктів:
Харчовий пластик - це будь-який пластиковий матеріал, який вважається безпечним для використання з харчовими продуктами. Щоб вважатися харчовим пластиком, матеріал має відповідати різним стандартам безпеки. Ці стандарти гарантують, що матеріал відповідає наступним критеріям:
Захист – запобігає попаданню вологи та забруднень. Хімічна безпека – немає потенціалу просочення небезпечної речовини до їжі.
Міцність – захищає продукти харчування під час виробництва, пакування, зберігання та транспортування. Міцність поліетиленового пакета визначається його матеріалом та товщиною. Товстіші пакувальні вироби зазвичай міцніші, ніж тонші мішки з того ж матеріалу.
Міцність та товщина пакета — не єдиний визначальний фактор хорошої якості пакета. Варіант використання матеріалу визначить, які якості пакувальних виробів більш пріоритетні, наприклад, довговічність, прозорість та простота розкриття.
Існує безліч видів поліетиленових пакетів, але не всі вони мають однакові характеристики міцності. Найміцніші зразки поліетиленових пакетів виготовляються із поліетилену високої щільності. Зміни матеріалу, що визначають товщину та міцність, відбуваються в процесі полімеризації.
Ці стандарти також враховують менш небезпечні для життя, але все ж таки важливі аспекти, наприклад, чи впливає пластиковий матеріал на смак, запах або колір їжі.
Для зберігання продуктів зазвичай потрібні гнучкі, легкі, вологостійкі та прозорі пакувальні вироби, щоб покупці могли бачити, що всередині. На щастя, різноманітні поліетиленові пакети пропонують ці переваги.
Однак залежно від типу їжі, розміру, форми та кількості, яку ви сподіваєтесь зберігати, вам, можливо, доведеться інвестувати у щось важче. У цьому полягає різниця між поліетиленовими пакетами з поліетилену високої щільності та поліетилену низької щільності.
Поліетиленові пакети високої щільності більш міцні та стійкі до розривів, але вони можуть бути менш гнучкими та прозорими, ніж інші варіанти. Тому вони ідеально підходять для важких об’ємних продуктів. Поліетиленові пакети низької щільності менш щільні, тому гнучкі, прозорі і легко відкриваються. Це найкращий варіант для легких продуктів харчування у невеликій кількості.
Здатність витримувати екстремальні температури також дуже важлива. Можливо, вам потрібно заморозити продукти чи ви плануєте продавати їх улітку на відкритому ринку. У будь-якому випадку, ви повинні переконатися, що вибраний тип пакетів для продуктів може витримувати екстремальні температури, в яких необхідно їх зберігати.
У цих термостійких поліетиленових пакетах зазвичай є добавки, які допомагають запобігти руйнуванню або плавленню пластику - і все це для того, щоб ваша їжа не пошкоджувалася і не псувалася.
Щоб зробити оптимальний вибір, зверніться до відділу продажів нашого підприємства, і ми допоможемо зробити оптимальне для вас замовлення пакетів для зберігання продуктів.