Перфорація на пакетах гаряча, холодна, переваги, сфери застосування

 Пакети з перфорацією - особливий тип упаковки, застосовуються для зберігання продуктів, які потребують активного воздухообміну. Така упаковка дозволяє «дихати» розташованим всередині продуктам, виводити вологу в потрібних сегментах, що продовжує термін придатності упакованої продукції. Перфоровані пакети розрізняються за технологією виготовлення і розміром одержуваних отворів.

перфорація на пакетах Технологія нанесення перфорації:

Гаряча - проколювання плівки гарячими голками із застосуванням спеціального обладнання. Прокол оплавляється по краях, не дозволяє матеріалу розходитися в місцях проколу, упаковка не втрачає своєї первісної міцності. Такий метод підходить для перфорування пакетів з поліпропілену.

Холодна - механічне проколювання холодними голками. Застосовується для поліетиленових пакетів ПВТ (поліетилен високого тиску), ПСТ (поліетилен середнього тиску), ПНТ (поліетилен низького тиску).

Види перфорації за розміром отворів:

Макроперфорація - діаметр отворів - 6 мм. Стандартно роблять від 1 до 6 отворів.

Мікроперфорація - діаметр проколів від 0,4 - 1,2 мм. Зазвичай пакети з мікроперфорацією мають 4 отвори на 1 кв.см.

Способи нанесення перфорації - лінійна, суцільна, комбінована. На деякі види упаковки наносяться проколи на всій поверхні, одну сторону або певну ділянку, наприклад, по центру або смугами. Лінійна застосовується для продуктів, в яких можливо скупчення конденсату, наприклад, для сухофруктів, спецій. Суцільна - для забезпечення максимального обміну повітря. Комбінована - доступ повітря до певних ділянок упакованого товару.

Вартість перфорованих пакетів залежить від типу матеріалу, технології нанесення отворів, їх розміру і кількості.

Від характеру перфорації залежить рівень повітрообміну, який дозволяє контролювати прояв конденсату на певних ділянках тари.

пакети з перфорацією Переваги перфорованої упаковки:

упакований в плівку продукт зберігається в умовах активного повітрообміну, цвіль всередині не утворюється;

стійкість до жирів;

зонована перфорація створює доступ повітря до окремих частин продуктів, які вимагають оптимального захисту, пил при цьому крізь отвори не проходить;

термін зберігання продуктів збільшується.

Сфера застосування:

кондитерські та хлібобулочні вироби;

квіти;

риба та морепродукти;

фаст-фуди;

овочі, фрукти;

зелень (кріп, петрушка, цибуля, кінза), салати;

крупи швидкого приготування.